Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1
Camping Buorren1

Heel hartelijk welkom op
‘Camping Buorren1’

Camping Buorren1 ligt aan de rand van het mooie dorpje Warstiens
op ongeveer 12 km. vanaf Leeuwarden.

Zeearenden en sterren spotten in Friesland

 

 

 

Volledig tot rust komen? Dan ben je op duurzame camping Buorren1 in het Friese Warstiens aan het goede adres.

Camping Buorren1 ligt vlak bij het mooie Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied was ooit een ijsvlakte, toen toendra, moeras en veenafgraving, en nu kun je er heerlijk wandelen en fietsen. En zeearenden spotten! Ook vanaf je staanplaats valt er genoeg te zien, want de kampeerplekken op de kleine, met bomen afgeschermde veldjes hebben een weids uitzicht. Overdag zie je weilanden, ’s avonds een geweldige sterrenhemel.

Camping Buorren1 is tegenwoordig een erkende ANWB camping en wij zijn aangesloten bij “In het Groen” en ligt op één van de mooiere plekjes op onze aarde waar u, net als wij, kunt genieten van de ruimte, de stilte, de prachtige omgeving en ’s-avonds het donker met bij helder weer de sterrenhemel. Daarom heeft onze camping geen heldere terreinverlichting maar enkele lampen ter oriëntatie.
De camping heeft ruimte voor 15 staanplaatsen naar vrije keuze voor tenten, caravans en campers en daarnaast kunt u bij ons vanaf 4 personen een tent huren of een huifkar met terras voor twee personen. In enkele tenten kan eventueel, tegen meerprijs, een bed worden bijgeplaatst en hebben wij enkele babyledikantjes beschikbaar.
Op alle kampeerveldjes is elektriciteit aanwezig.
Sinds juli 2019 is onze camping geopend en daardoor is het toiletgebouw geheel nieuw. Ons toiletgebouw beschikt over totaal 4 douches, 4 toiletten en 1 urinoir. Dames- en herentoiletten zijn niet gescheiden. De invalidenruimte, die door iedereen gebruikt kan worden, heeft ook een babybad waar u in alle rust uw kind kunt wassen. Totaal zijn er vier afwasplaatsen met warm water.
Afval kan gescheiden worden ingeleverd en voedselresten kunnen naar de twee varkens die daar al jaren heel blij van worden.

Onze camping is nagenoeg CO2 neutraal. De toiletten worden gespoeld met regenwater, 50 Pv-panelen voorzien ons van elektriciteit, warm water wordt gegenereerd door 16 blokken met zonnecollectoren en het afvalwater wordt binnenkort gezuiverd in een Helofytenfilter. Daardoor is het niet mogelijk om chemische toiletten te legen i.v.m. de bacteriële werking in ons afvalwater.
Een oplossing hiervoor is om in het chemisch toilet een scheut azijn en een scheut groene zeep te doen. De tank kan dan b.v. om de twee dagen geleegd worden en het probleem is milieuvriendelijk opgelost en de tank kan wel bij ons geleegd worden.

Kinderen zijn van harte welkom op onze camping. Voor de liefhebbers is het mogelijk om graan te malen om b.v. brood te bakken in een hout gestookte oven buiten op het terrein. Ook is er speelgoed aanwezig. Sinds afgelopen zomer is er ook een klimwand op ons terrein. Klimtuigjes zijn hiervoor aanwezig. Voor de kleinere kinderen hebben wij desgewenst een aantal reddingsvesten te leen.
Voor diegene die durft is er een polsstok op de camping maar natuurlijk niet alleen voor de kinderen! Ook staat er een pingpong tafel, een paar voetbalgoals, een  wipkip, traptrekkers voor vrijwel alle leeftijden met aanhangers en een takel. Ook kan er badminton worden gespeeld. Op het terrein is sinds twee jaar WiFi aanwezig. Het wachtwoord hiervoor is verkrijgbaar bij de eigenaar.